Kontakt

Intervjutips

Förberedelse: När du går på intervju är det viktigt att du förbereder dig. Läs på om företaget och inte minst om den tjänst du har sökt. Förbered frågor både rörande företaget och tjänsten. Se till att du har koll på vart du ska, ta gärna med en karta och telefonnummer ifall du skulle fastna i trafiken eller gå vilse. Ta med block och penna! På så vis kan du skriva ner det personen du träffar berättar om du behöver gå tillbaka och se över vad som sagts innan du bestämmer dig. Var beredd på att konkretisera dina personliga egenskaper som du nämnt i det personliga brevet. Du kanske skrivit att du är flexibel, men hur yttrar det sig i verkliga livet? Ta ett par minuter i trapphuset för att samla dig innan du kliver in, det är bra att ge ett lugnt intryck. Sök ögonkontakt och ha ett fast handslag.

Under intervjun: Det vanligaste felet på en intervju är att uppträda nervöst och osäkert. Försök att undvika olika rörelser som att vrida dina händer eller gunga med foten. Många är också så koncentrerade på vad de ska säga att det missar att lyssna på rekryteraren. Låt denne prata till punkt och ställ gärna följdfrågor. Ett genuint intresse om företaget tilltalar alltid en rekryterare.

Klädsel: Välj kläder som passar det jobb du har sökt. Glöm inte att ditt utseende och ditt beteende berättar minst lika mycket om dig som det du säger under intervjun. Om du söker ett jobb som innebär kundkontakter bör du tänka på att företaget ska vilja presentera dig för kunder. ”Hel och ren” är en grundprincip som gäller i alla sammanhang.

Att säga: Självklart ska du berätta om din utbildning och om dina tidigare jobb men det är också viktigt att ta med föreningsuppdrag och idrottsprestationer. Försök att koppla det du tidigare gjort till vad som efterfrågas för tjänsten. Att du är kassör i din idrottsförening kan ha stor betydelse om du söker jobb inom redovisning. Berätta gärna för intervjuaren varför just du passar till just det jobbet och det företaget.

Tänk på att

  • Intervjun är inget förhör, passa på att ställa egna frågor!
  • Visa vem du är och bjud på dig själv
  • Var intresserad
  • Ge raka och tydliga svar
  • Kom i tid!

Söker du jobb? Eller personal?


Kontakta oss gärna direkt!

08-400 255 05