Kontakt

En guide till ett bra CV

Oavsett vilka lediga jobb du söker så måste du ha ett bra CV, vi hjälper dig att skriva ett så bra CV som möjligt!

CV:t är det som granskas först. När en ansökan kommer in vill man ha en snabb överblick om personen är lämplig för tjänsten, det är det som är syftet med ditt CV vilken således ska vara kort och koncis.

Ta med det som är relevant för tjänsten du söker, CV:t ska som det personliga brevet vara anpassat efter den tjänst du söker. CV:t är en formell förteckning över dina meriter, skriv därför kort och koncist. I det personliga brevet finns det utrymme att vara just personlig.

Dela in ditt CV i olika kategorier:

– Yrkeserfarenhet
– Utbildning
– Språk
– Tekniska kunskaper
– Referenser

Dessa ”rubriker” kan gärna göras lite mer säljande för att bättre sticka ut i mängden. Skriv till exempel ”mina främsta erfarenheter” eller ”erfarenhetsbredd”. Varje rubrik innehåller sedan dina erfarenheter uppstaplat. Gärna i kronologisk ordning. Här beskriver man också kortfattat vad varje tjänst/föreningsuppdrag/utbildning har inneburit. Ange din titel/yrke följt av arbetsgivare och vilken period du var på platsen.

Gällande språk- och tekniska kunskaper bör man ange vilken nivå man befinner sig på, till exempel: ”tyska – mycket goda kunskaper i både tal och skrift”, ”goda kunskaper i Excel” osv.

Betyg och referenser behöver inte lämnas med CV:t. Det räcker med att det framgår att referenser kan lämnas på begäran.

Var beredd på att ditt betyg kan efterfrågas så det är alltid bra att ha en kopia i byrålådan.

Det finns inga direkta regler för hur ett CV ska se ut, kika därför gärna runt på ett flertal för att därefter plocka godbitarna från varje exempel. Bra hjälp finner du på denna länken:

Glöm inte att göra stavningskontroll! Undersökningar visar att många rekryterare kan döma dig genom enbart ett eller två stavfel eller skrivfel.

Meddela de referenser du tar med att du faktiskt har med dem.

Söker du jobb? Eller personal?


Kontakta oss gärna direkt!

08-400 255 05