Kontakt

REDOVISNINGSANSVARIG TILL VÄTTERLEDEN HOLDING

Vi söker en engagerad redovisningsansvarig till Vätterleden Holding.
Har du tidigare erfarenhet av redovisningsarbete, har ett intresse för hållbarhetsfrågor och vill ta nästa kliv i din karriär?

I rollen som redovisningsansvarig kommer du vara ytterst ansvarig för redovisningen i Vätterleden Holding. Du kommer även tillsammans med CFO ansvara för koncernens hållbarhetsrapportering som kommer finnas med i årsredovisningen 2025.

Om företaget

Vätterleden Holding är en familjeägd koncern. Företaget fokuserar på långsiktiga investeringar och ägande i olika bolag och branscher, med målet att skapa värde och tillväxt för sina ägare.

Vätterleden Holding har sex olika affärsområden som inkluderar fastigheter, handels- och industribolag, vindkraft, destinationsutveckling, ventures samt börsportfölj.

Företaget betonar vikten av entreprenörskap, innovation och hållbarhet. De värdesätter en företagskultur som främjar samarbete, engagemang och kontinuerlig förbättring.

Sammanfattningsvis är Vätterleden Holding ett investmentbolag som strävar efter att skapa långsiktigt värde genom strategiska och aktiva ägande in sina portföljer. De har ett stark fokus på tillväxt, hållbarhet och att stödja sina investeringar genom nära samarbeten och operativa förbättringar. Totalt omsätter koncernen ca 2,2 miljarder kronor.

Kontoret är beläget i vackra Johanneberg med fin utsikt över Göteborg. På bolaget är det en familjär känsla samt en avslappnad miljö.

Dina arbetsuppgifter

Förutom att vara ytterst ansvarig för redovisning och konsolidering för Vätterleden Holding-koncernen kommer du ansvara för redovisningen för koncernens moderbolag samt 10–15 dotterbolag. Bolagen du kommer sköta är bland annat inom branscherna vindkraft, skog, värdepapper och ventures. Då det är en liten organisation innebär det att du får hjälpa till med allt från högt till lågt.
Övriga bolag i koncernen sköts av egna ekonomiavdelningar på plats hos bolagen eller på kontoret i Göteborg. Du kommer ha ett nära samarbete med ansvariga för Vätterledens Fastigheter-koncernen och Vätterledens Invest-koncernen.
Du kommer även ansvara för koncernens hållbarhetsrapportering tillsammans med CFO. Då detta ska rapporteras för första gången i årsredovisningen 2025 innebär det att du kommer vara med att ta fram rutiner och riktlinjer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Bokslut – månad, tertial och år
• Konsolidering
• Årsredovisning inkl koncern
• Inkomstdeklaration
• Budget och prognos samt analyser och uppföljning av bolagens resultat
• Arbeta med förbättringar och effektiviseringar
• Stötta koncernbolagen i redovisningsfrågor

Din profil

Du som söker har en relevant utbildning inom ekonomi, har arbetat med kvalificerad redovisning och koncernredovisning i minst fem år. Meriterande om du tidigare har arbetat med Cognos Controller men detta är inget krav.

För att lyckas i denna roll är det viktigt att du är noggrann, engagerad och ansvarstagande. Du har en mycket god analytisk förmåga och ser helheter såväl som detaljer. Vi uppskattar din förmåga att identifiera förbättringsområden och att omsätta planer till verklighet. Du är både drivande och ödmjuk och du strävar alltid efter att leverera hög kvalitet i ditt arbete. Vidare ser vi att du har en prestigelös inställning och lätt för att kommunicera med andra.

Framgångsfaktorer

• Relevant utbildning inom ekonomi
• Meriterande med erfarenhet av Cognos Controller
• Erfarenhet av koncernredovisning
• Flytande svenska i tal och skrift

Om oss

Resultat AB är ett bemanningsbolag med inriktning på uthyrning och rekrytering av Ekonomer. Vi är helt enkelt experter på Ekonomer!

För mer information om oss, titta gärna in på vår hemsida (www.resultatab.se) och följ oss på Instagram (www.instagram.com/resultatab).

Ansökan

START: Årsskiftet 24/25
OMFATTNING: Heltid, 100%
PLACERING: Johanneberg
KONTAKT: Tina L Kimming 0723-090877
LÖN: Enligt överenskommelse
SISTA ANSÖKNINGSDATUM: 2024-08-31

Denna tjänst är en direktrekrytering där du blir direkt anställd av Vätterleden Holding.
Låter detta som en intressant utmaning?
Tjänsten är tänkt att tillsättas kring årsskiftet24/25 och intervjuer påbörjas efter v 33.
Skicka gärna in din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas före slutdatum.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Tina L Kimming, 0723-090877

TillsvidareanställningGöteborgHeltid
Kontaktperson:Tina L Kimmingtina@resultatab.se072-309 08 77

Ansök senast:2024-08-30

Ansök direkt här så kontaktar vi dig vidare. om du inte redan har ett inlogg hos oss så skapas det och du får ladda upp ditt CV. Var noga med att fylla idetaljerna i ditt CV då det ökar dina chanser att få komma på intervju!

Känner du någon som skulle passa? Då får du gärna tipsa personen via e-post eller kopiera en länk hit.

E-mail